Welkom | Werkwijze | Gedichten (Aleid) | Gedichten (Carolien) | Gedichten (Christiena) | Gedichten (Elveerah) | Gedichten (JMT Adema) | Gedichten (Lilian) | Gedichten (Margriet) | Gedichten (Peter) | Gedichten (Willy) | Gastdichters | Gedicht van de maand | Activiteiten Dichterscollectief | In de pers | Activiteiten in het land en regio | info en contact | Links | Nieuwsbrief | Foto's | Gastenboek

 

Katwijk, 23-01-2007,

De voorbereidingen voor het dichtersfestival Andreas College zitten erop. Woensdag 31 januari 2007 is het evenement te zien in Tripodia in Katwijk. Komt u ook?

Katwijk, 15-12-2006,

Sinds vandaag hebben wij er een nieuw lid bij: Willy Zuijderduijn. Wij wensen haar ongelofelijk veel succes toe met het dichten. En Willy...van harte welkom in ons collectief!

Katwijk, 12-11-2006

PoŽzie aan Zee 2006 zit er weer op. Leuke reacties gehad. Er zit groei in onze voorstellingen. Zeker weer een opsteker om met frisse moed door te gaan. We kijken al uit naar volgend jaar!

Katwijk, 24-10-2006

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor PoŽzie aan Zee 2006 op 11 november. Druk, druk, druk...Moet haast wel weer een spetterende festival worden. 

Katwijk, 19-10-2006

De organisatie met het Andreas College wat betreft de gedichtenwedstrijd verloopt goed. In januari zal de finaleavond zijn in zalencentrum Tripodia. speciale gast deze avond is Jules Deelder.

Katwijk, 16-07-2006

Pennenvruchten aan het Strand 2006. We hadden weer een warme dag uitgekozen. Er waren heel wat afzeggingen. Toch was het een 'sterke' en luisterijke middag. Mede door de gastdichters maar natuurlijk ook het bijna gehalveerde Collectief. Een fotoimpressie kunt u vinden bij foto's

Katwijk, 12-07-2006

Gisteren stonden wij met een stand op de toeristenmarkt in Katwijk. Een grandioos succes met mooi weer. Wij maakte hier met behulp van het publiek'' het groote Toeristenmarkt-gedicht'. U kunt het gedicht lezen bij gedicht van de maand.

Zondag Pennenvruchten aan het strand we zij benieuwd!.....

 

Katwijk, 23-6-2006

Wij hebben weer workshops achter de rug op deze dag. Zes basisscholen uit de gemeente katwijk kwamen naar de bibliotheek in Rijnsburg. Ieder kreeg een workshop dichten van 45 minuten voorgeschoteld. Een groot succes weer.

Katwijk, 25-3-2006

23 juni werken wij mee aan de 'kunstroute' een cultureel evenement voor de groepen acht van de basisscholen. Wij geven aan hen een korte workshop dichten.

Katwijk, 3-3-2006

Wij organiseren mee met het jubileum van het andreascollege in Katwijk. Wij zijn gevraagd een gedichtenwedstrijd te organiseren en tevens een workshop te geven.

Ook voor de gemeente Katwijk zijn wij weer gevraagd voor workshops. Dit maal twee dagen tijdens de Kunstroute van de groepen acht in Katwijk.

Katwijk, 8-11-2005

Poezie aan Zee 2005 is achter de rug. Wij waren allemaal zeer te spreken over de avond. Ook de pers. Zie in de pers en welkom. Eigenlijk geen woorden voor...lees daarom de persberichten en u weet waarom...

Katwijk, 13-juli-2005

Moe maar voldaan hebben wij een dag op de Toeristenmarkt gestaan van Katwijk. Het was prachtige weer. Langzaam aan kwam er steeds meer belangstelling voor onze kraam. Alweer een succes dus. Zie fotosite.

Katwijk, 11-07-2005

Pennenvruchten aan het Strand 2005 zit er weer op. Helaas konden Lilian (zwangerschap), Aleid (ziek) en Carolien (ziek) niet optreden. Met een groep van zes gastdichters werd het toch wel een volledig programma. Foto's kunt u bekijken op onze fotosite. Er werd veel geinproviseerd, wat juist er leuk was. Dankzij de hitte die dag wel wat weinig bezoeker. Toch geslaagd. Op naar oktober PoŽzie aan Zee 2005.

Katwijk, 27-05-2005

Op 12 juli staan wij op de Toeristenmarkt in Katwijk. Het thma deze dag is kunst & cultuur in Katwijk. Bezoek onze stand!

Katwijk, 18-04-2005

Vandaag is de uitslag bekend geworden van de dichtwedstrijd (zie 24-02-2005) voor basisscholen. In het gemeentehuis van Katwijk werd de uitslag door de wethouder Van Duijn voorgelezen.Het was een spannende gebeurtenis voor de leerlingen.

Katwijk, 24-03-2005

Eveneens de vorige jaren zijn wij gevraagd om op tetreden op de zomercarrousel in Katwijk. Dit gebeurt op het Strandplein tegenover de vuurtoren. Aanvang 13.00 uur, datum 10 juli 2005. Komt allen!

Katwijk, 24-03-2005

Wij zijn door de gemeente Katwijk gevraagd om deel te nemen aan de Toeristenmarkt in Katwijk. Deze wordt zes weken lang gehouden in de vakantieperiode. Wij mogen dan 1 van die weken optreden. We buigen ons hoofd hierover. Wordt vervolgd...

Katwijk, 24-02-2005

De tweede workshop zit er ook op. Inmiddels is er een brief uit gegaan van de gemeente (kunstmenu) voor een gedichtenwedstrijd voor de basisscholen. Enkele leden van het Dichterscollectief zitten in de jury. Tevens staat in deze brief, dat ook andere scholen zich nog kunnen inschrijven voor een workshop Dichten.

Katwijk, 28-01-2005

Inmiddels zit de eerste workshop erop. Het was een groot succes. Zeker hoe de groep 8 van de Otto Baronschool hun gevoelens legden in de gedichten. 15 februari volgt de tweede workshop en wel op de Chr. Opleidingsschool.

Inmiddels is er ook bekend dat we in samenwerking met de Schoolkunstcommissie een gedichenwedstrijd uitschrijven voor alle basisscholen in Katwijk.

Katwijk 28-12-2004

Inmiddels is bekend dat we op 2 proefscholen workshops gaan geven, lijkt ons ontzettend leuk.

Katwijk, 2-11-2004

Wij zijn door de schoolkunstcommissie benaderd op een workshop 'dichten' te organiseren voor het basisonderwijs. Peter gaat eerst informeren hoe en wat. Wij zouden het wel hartstikke leuk vinden. Wordt vervolgd......

Katwijk, 1-11- 2004

PoŽzie aan Zee 2004 is net achter de rug. Apetrots en voldaan kunnen wij terug kijken. Er waren zo.n 85 bezoekers. Wijzelf leven nog in een roes, omdat het zo geslaagd was. Onze speciale gast die avond was Jana Beranova. Ineke de schoonzus van Margriet stond ons bij met gezang. Een sfeervolle avond om nooit meer te vergeten.

Katwijk, 20-10-2004

Na veel getouwtrek van maanden lang hebben wij van de gemeente Katwijk een stimuleringssubsidie ontvangen van 400 euro. Deze besteden we aan ons evenement PoŽzie aan Zee 2004. Wij zijn hier uiteraard zeer blij mee.

Katwijk, 20-07-2004

Onze bundel 'Open en Dicht' is klaar om te drukken. 30 oktober tijdens PoŽzie aan Zee 2004 zal hij gepresenteerd worden.

Inmiddels hebben wij vernomen dat onze aanvraag voor starterssubsidie in augustus 2004 door de gemeente word behandeld, we duimen.

Katwijk, 14-07-2004

Katwijks Weekblad 14-07-2004

 

KATWIJK- Dichterscollectief Katwijk hield afgelopen zondag een succesvol Dichtersfestival tijdens de Zomercarrousel in Katwijk. Acht dichters van het collectief en vier gastdichters gaven acte de presente. Ook het publiek dat;na een strandwandeling binnenliep genoot met volle teugen. Gevarieerde poŽzie was wat men kon horen waarin in een lach ťn een traan niet kon ontbreken. Het Dichterscollectief Katwijk lijkt nu voet aan wal te hebben gezet. Veel bewondering was er voor de creatieve manier waarop zij de gedichten ten gehore brachten. Voor het collectief was dit een goede generale want 30 oktober zullen zij een groots poŽzie-evenement organiseren in Tripodia. Dichterscollectief Katwijk staat nu al in de regio bekend waarbij (gast) dichters graag komen optreden.

 

 

Katwijk, 17-04-2004

Op onze laatste bijeenkomst is besloten dat wij waarschijnlijk op 30 oktober, bij PoŽzie aan Zee onze eerste bundel presenteren. Deze wordt uitgegeven in eigen beheer, wat inhoud dat wij hem helemaal zelf fabriceren. Meer info hierover volgt.

-Helaas heeft Bert Sneijders ons collectief verlaten. Wij wensen hem nog veel succes toe met zijn verdere activiteiten.

Katwijk 10-04-2004

Op 11 juli organiseren wij 'Pennenvruchten aan het Strand' i.s.m. de Zomercarrousel uit Katwijk.Aanvang nog niet bekend, maar in ieder geval 's middags. Het wordt gehouden op het Strandplein t.o. de Vuurtoren op de Katwijkse Boulevard.

Katwijk 17-02-2004

Christina Westra en Hanneke Adema zijn toegetreden tot het collectief.

Katwijk, 03-02-2004

Het collectief is uitgebreid met Elveerha Elschot en Aleid Swierenga.

Katwijk, 30-12-2003

Het collectief is vandaag uitgebreid met Bert Sneijders uit Rijnsburg. Op dit moment zijn we dus met vijf mensen.

 

Katwijk, 16-12-2003

Het is ons weer gelukt op zalencentrum Tripodia vast te leggen voor ons evenement PoŽzie aan Zee 2004. Dit evenement zal gehouden worden op zaterdag 30 oktober 2004, om 19.30 uur.

Meer info volgt direct, als die er is.

Katwijk Speciaal en Het Witte Weekblad, 17-12-2003

Dichtersduo 'CarPetí verenigt zich in collectief

Dichterscollectief Katwijk opgericht

Dichtersduo CarPet heeft besloten zich te gaan verenigen als collectief. Na het succesvolle PoŽzie aan Zee 2003' in Tripodia, is hiertoe besloten. Met twee andere enthousiaste deelnemers is besloten een collectief te gaan vormen in KRV verband. De mensen van het eerste uur komen dan ook uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Dichterscollectief Katwijk is op 3 december 2003 opgericht

De aanleiding volgens hel dichterscollectief is de groeiende belangstelling van mensen die zich actief met poŽzie bezig willen houden. De namenlijst van dichterscollectief Katwijk; telt momenteel nog vier poŽten. Het collectief roept dus ook mensen op die zich bij hen wil­len aansluiten. Het gaat niet alleen om gedichten schrijven en voordragen. Zij zoeken ook mensen die creatief kunnen werken met gedichten. Met frisse en unieke evenementen wil het collectief mensen uit de KRV gemeen­te laten kennismaken met poŽzie. Dichtersduo CarPet dat dit jaar bekend stond met het orga­niseren van: Pennenvruchten aan het Strand (zomercaroussel) en PoŽzie aan Zee 2003 (Tripodia) hoopt hiermee meer activiteiten te doen ontplooien.

plannen

Zo zijn op de oprichtingsavond al vele plan­nen over tafel gegaan, die wezenlijk uitge­voerd gaan worden. Wal te denken van:

Huiskamerfestival, van Vuur naar Vuur, gedichten aan bed, het publiceren van gedich­tenbundels en boekenleggers, het organiseren van open podia, het aanwezig zijn bij speciale activiteiten in de regio. Wal dit allemaal inhoudt is volgens het collectief nog verras­send en uniek in de regio. Via nieuwsbrieven en persberichten zal de bevolking van de KRV gemeentes op de hoogte worden gehouden. Al spoedig zal er ook een website worden geo­pend waar gedichten zijn te lezen, en het pro­gramma-aanbod uit de doeken zal worden gedaan. Volgens een van de initiatiefnemers Peter Kralt, is het heel belangrijk om het lite­rair erfgoed wat wij van onze voorouders heb­ben geŽrfd, in ere te herstellen. Buiten de plannen die deze avond zijn bekend gemaakt, zal men zich ook weer gaan bezig houden met het organiseren van Pennenvruchten aan het Strand en PoŽzie aan Zee 2004. Het collectief zal al het mogelijke doen lot hei vinden van sponsors. Ook zal er contact met de gemeen­tes gezocht worden voor het subsidiŽren van bepaalde evenementen. Het is volgens Kralt niet zo dat zij ťťn winstoogmerk voor handen hebben. "Wij spelen tot de nullijn, mocht er winst komen dan gaat dit zeker naar een goed doel." Het collectief wil niet al te groot wor­den, Mensen die echt geÔnteresseerd zijn in het werken mei poŽzie kunnen contact opne­men met Peter Kralt, 4027 970 of via panda99@wanadoo.nl Het collectief bestaat nu uit: Carolien van Alphen, Lilian de Dreu, Peter Kralt en Margriet van der Mey.


 

 

Katwijk, 26-01-2004

Wij zijn bij de wethouder geweest. Het ging om een starterssubsidie. Het was een positief gesprek. Uitkomst volgt nog.

 

 

volgende>>>

Laatste wijziging op: 24-02-2007 09:15